torsdag 12 februari 2009

Räkrecept

På Papprikas senaste mara lovade jag Carina och Maricelle att lägga upp receptet på en rätt med räkor som jag brukar göra. Tyvärr tjejer har det tagit ett tag men här är receptet.


Räkor på risbädd ca 5 pers


2 1/2 dl långkornigt ris
5-6 dl vätska (spad från konserverv + vatten)
1 tsk salt
ca 200 g räkor
1 burk sparris
1 burk skivade champinjoner

Garnering:
1 dl vispgrädde
1 dl majonäs
2 ägg
ca 1 dl ost


Koka riset i spad, vatten och salt efter anvisning på paketet.
Smaksätt gärna med lite curry.
Bred ut riset på ett smort, ugnssäkert fat.
Skala räkorna och lägg dem på riset med sparrisbitar och svamp.
Vispa grädden och blanda den med majonäsen och äggulor.
Vispa vitorna till skum, vänd ner dem i såsen och bred den överoch strö på ost.

Grädda i 225 grader tills ytan har fin färg.

2 kommentarer:

annannadesign sa...

Det här lät smarrigt! Är det den här rätten där man kan råka glömma räkorna?! ;)

Mita sa...

Hahahaha... den ÄR jättegod, jag hade turen att få den MED räkor då jag blev bjuden! Gör den!