söndag 17 oktober 2010

DT - Utmaning

x
Johanna "Pojjo" i Altheas designteam utmanade oss andra i gruppen att skapa något med följande produkter.
x
Minst en stämpel
Ett mönstrat papper
Ett cardstock
Ett band
Metallföremål
x
x
Här är mitt bidrag.
Jag har både fotat och skannat flera ggr men det blir inte bra ändå.
Kortet ser dött och platt ut och jag får inte till det. Det glittrar mycket mer i verkligheten.
x
Jag har använt stämpel ur Viva Decors härliga clearstamps set och embossat med hologram.
Jag tog ett mönstrat papper från en Maja Designs julserier och stämplade julkulan med hologram här med. Som bakgrundstämpel har jag använt Nu tändas... från Inkido.
Hängt snöret i en loopy brads och satt fast julkulan med 3D kuddar.
x
x
Här är en närbild på den clearembossade textbakgrunden.
x
x
Produkter jag använt och som finns att köpa från AltheasMix är
x
Hein Design Julkula
Loopy Brads
Viva Decor Clearstamps Journaling & Swirlar
Hologram embossingpulver
x
x
Glöm inte att titta in hos mina DT-kompisar och se vad de hittat på.
x
x
x
x

fredag 8 oktober 2010

Jag har fått göra om min Gastric By Pass operation...

Som ni märkt så har bloggen har inte uppdaterats på ett tag och det dröjer nog ett tag till innan jag orkar uppdatera den igen då jag inte har så mycket ork.
x
Jag opererades som sagt förra torsdagen och låg på sjukhus t.o.m lördag. Då jag mådde rätt ok och på lördagen släppte de hem mig. Jag skulle bo hos mamma några dagar för att ha hjälp tillhands och ha sällskap. Jag hann tyvärr bara vara hemma i 7 timmar då jag började kräkas på eftermiddagen och på kvällen fick jag inte ens i mig vatten, och då inga mängder utan bara 2 teskedar vatten, utan jag fick upp allt.
x
Jag tog mig tillbaka till sjukhuset med hjälp av underbara Malin som både skjutsade mig dit och höll mig sällskap på akuten. Tusen tusen tack min vän.
Jag ville att mamma skulle få vila sig och slippa sitta på akuten då hon var trött på lördagskvällen.
x
På natten fick jag röntga mig och sen bar det av till min gamla avdelning 64 igen. Fick reda på att det var stopp i tarmen och att det skulle bli operation på lördag eftermiddag igen. Inte alls vad jag tänkt mig. De hade tydligen började att operera med titthål men var sen också tvungna att öppna buken då det blivit stopp i tarmen och maten inte kunnat passera förbi för att göra öppningen större.
x
Det var stopp vid den nedre operations stället där de sytt fast den avskurna tolvfingertarmen med tunntarmen och en gjort en öppning i tunntarmen så att magsyran kan rinna ut från magsäcken (hoppas att jag beskriver allt rätt då jag inte förstår allt själv).
x
När de opererade mig första gången hade de gjort passagen alldeles för trång så att allt jag drack inte kom förbi utan bara fylldes på på detta ställe och tarmen bara blivit större och större. De sa att det var tur att jag kom in när jag gjorde och inte väntade alldeles för länge. Jag vet inte alls vad som kunnat hända och vill inte veta det heller.
x
Tydligen kan det här hända vid operation och med min vanliga tur så hände det såklart mig, inte undra på att jag var orolig innan.
x
Jag kom hem till mamma igår torsdag 7 okt igen och hoppas att inget nytt ska tillstöta för jag träffade på flera som var inne för brock efter att ha gjort den här operationen tidigare.
x
Jag hoppas ork och lust ska komma tillbaka så fort som möjligt jag får väl vara tålmodig och vänta, har jättejätte svårt för det, och vara glad att det inte blivit värre. Jag längtar till att titta runt hos er alla och se allt fint ni gjort.
x
x
Tills dess ha det så jätte jätte bra, var rädda om er.
x
Trevlig helg
x
Många Kramar Katarina
xx
x
x