söndag 17 januari 2010

För att få lite ljus i mörkret...har jag gjort 2 nya lyktor och använt etskräm. Jag började med att diska av bägge lyktorna. På den ena lyktan stämplade jag fjärilar i 2 olika storlekar (fr. Inkido) med Versamarkdyna och Clearembossingpulver och det tog en stund innan pulvret smälte. Jag stämplade en fjäril i taget då stämpeln gärna ville glida och inte heller hamna med hela motivet på glaset. Men till slut gick det och det var dags att lägga på kräm på hela ytan, på de partier jag embossat kommer inte etskrämen åt.

På den andra lyktan använde jag vinyl i olika breda bitar. På med krämen och efter 15 min la jag tillbaka överflödig etskräm i burken, det som jag inte fick tillbaka diskade jag bort och sen var de nya ljuslyktorna klara att användas.

9 kommentarer:

annannadesign sa...

Snyggt!!! Det skulle man vetat innan jul;)

Eva sa...

De är verkligen superfina.

sussilull sa...

Jättefina! Man kan stansa ut motiv också i den självhäftande vinylen, sätta fast på fatet eller ljuslyktan (eller vad man nu har) och sedan lägga över etsningskrämen. Blir skitsnyggt!! :)

Lilla Pyssel Inger sa...

Å det är så himla mysigt med tända ljus nu för tiden:) Vilken trevlig ide att göra och fixa till egna lyktor:) Gillar jättemycket dom är riktigt fina:) Har tittat under här också och det fanns en massa fina underbara Julkort också du är så duktig:) Önskar dig en riktig trevlig dag och vecka, kramar från lilla pyssel Inger:)

Anonym sa...

Jättefina lyktor, vi har ju ännu kvar av den mörka delen på året som vi vill lysa upp med levand ljus,så dom får du nog glädje av en tid framåt.
Kram Iréne

Carina M, cina sa...

Superfina! Kul, detta kan du få lära oss....när du är klar med att lära oss kortvikningslådan;)

Kram Carina

Laila sa...

*tummen upp*
Jag gillar ljus och jag gillar verkligen hur dina lyktor blev!

Jenny sa...

Vilka mysiga lyktor, passar bar i vinter mörkret.

Tänkta passa på att fråga dig som har så mycket stämplar, vet du vart man kan köpa en liljekonvaljstämpel, har du sett någon sådan. Jag har sökt på nätet men hittar inget i Sverige.

Må så gott så hoppas jag vi ses snart, kram Jenny

Scrap by Heart sa...

Hej Katta och tack för dina snälla kommentarer på min blogg. Jag blir alltid så glad när jag läser dem. Det vore välldigt roligt att träffa dig på Papprika någon gång. PS. Superfina ljusstakar du gjort, jag blir sugen på att testa att etsa på glas! En varm kram från Tina.